Halasan Bazar

16 nov 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Halasan Bazar er et lo-fi psych-folk band med poppede undertoner, der har base i København. Bandet har to medlemmer fra Danmark, et fra Norge, et fra England og et fra Australien, så man må sige at udgangspunktet er internationalt.

Halasan Bazar trækker tydeligvis på 60’ernes psykedeliske musik med fokus på drømmende, infektionøse harmonier – ofte med fyldige korarrangementer og solbeskinnede guitarer. Det polerede og gennemproducerede er afløst af en lettere skramlet produktion, der tilføjer en varme til lyden, jeg godt kan lide. Det er musik, der i mine ører luner. Men det er ikke kun hyggeligt. Bandet udforsker temaer som galskab, fremmedgørelse og indre kampe.

Siden 2008 har Halasan Bazar udgivet deres egne brændte cd’er, men er nu blevet samlet op af det amerikanske pladeselskab Moon Glyph, der har specialiseret sig i at udgive drømmende, psykedeliske toner. Således udgiver Moon Glyph Halasan Bazars første egentlige album, der har fået titlen How To Be Ever Happy. Albummet udkommer i fin tråd med bandets udtryk på kassettebånd, men kan også fås (og streames) digitalt, f.eks. via bandets Bandcamp (Se link længere nede).

Her er et par eksempler fra How To Be Ever Happy, men idet hele albummet er fuld af vellyd, så husk giv det et spin i sin helhed, hvis eksemplerne falder i din smag.

 

Næste fuldlængde album er planlagt til udgivelse sent 2012/tidlig 2013 via pladeselskabet Crash Symbols fra Virginia, som i ægte lo-fi-ånd har specialiseret sig i kassettebåndudgivelser. Glæder mig til at høre nyt fra drengene.

 

Halasan Bazar | Homepage

Halasan Bazar | Facebook

Halasan Bazar | Soundcloud

Halasan Bazar | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply