Guldkorn marts 2016

23 apr 2016 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

tumblr_nwkibwjl8i1slyc8do1_1280

Traditionen tro er Musik Mig Blidt klar med guldkorn fra den seneste måned. Marts stod også på et par geniale numre, som ikke blev udgivet på Soundcloud, så denne gang har jeg inkluderet lidt ekstra guldkorn ved siden af playlisten til sidst i indlægget!

Progressionen i selve playlisten ser sålededes ud: Der lægges ud med et par rap/hiphop numre, dernæst lidt 90’er inspireret rock og grunge og videre til alternativ, drømmende pop og indie rock i forskellige afskygninger. I sidste halvdel skrues tempoet væsentligt ned og hensætter dig i reflekterende tilstande udløst primært af neoklassisk skønhed og simplicitet.

Det danske felt er som sædvanlig rigt repræsenteret i form af nye numre fra undergrundsartisterne (primært) John Alcabean, ML Buch, Vessel, JUJU ME, Liss, Baby In Vain, WHO IS LOUIS, OH GUARD, Hey Way, Balvig og Vampire blow.

Trackliste:

1. OWSLA — Getter – Forget It (feat. Tree)
2. Tre Capital — The Prize/Legendary Like Entei
3. John Alcabean — Need Comfort
4. Baby in Vain – Martha’s View
5. Toothless — Terra
6. Solomon Grey — Solomon Grey – Gascarene Sound
7. NIGHT GAMES — Faithless
8. WHO IS LOUIS — Sun And Moon
9. ML BUCH — Teen
10. JUJU ME — Is Nobody Else
11. OH GUARD – My Pamina
12. VAMPIRE BLOW — Real to Me
13. Tussilago — Zilverkraut
14. LISS — Sorry
15. Merely – libertine
16. HEY WAY — Less is no more
17. Vessel — Feathers
18. RY X — Only
19. Balvig — Fotvandring
20. Oskar Schuster — Singur
21. Benjamin Gustafsson — Two Nocturnes: Nocturne No. 1, Paradisön
22. Peter Broderick – Eyes Closed And Traveling
23. Nils Frahm — Nils has a new piano
24. Benjamin Gustafsson — Close To Her
25. Lucy Claire and Kawaita Tsuki – The Barren Moon Ft. Yuri Kono

 

Frightened Rabbit – Get Out (single fra albummet Painting a Panic Attack, 2016)

 

Mew – Count To Ten (fra Transformers-albummet Roll Out, 2016)

Mew har leveret musik til et Transformers hyldestalbum med titlen Roll Out, der netop er udgivet af legetøjsfabrikanten Hasbro. WHAT!!? Jep, den er god nok. Et lidt bizart partnerskab, hvis du spørger mig, men hey, når der kommet et fedt track som Count to Ten ud af det, er det ikke noget at kimse af!

 

Loney, Dear – Hulls (single fra hans kommende 7.album album med den foreløbige titel Comma)

 

Vessel – Prophecy Deciphered (fra albummet Patterns Of Blue, 2016)

Vessel udkom den 22. april med et fint nyt album med titlen Patterns Of Blue, hvorfra nummeret Prophecy Deciphered er taget. Albummet er en lækker helstøbt affære fuld af varm akustik og Anders Mathiasens og beroligende og vellydende vokal.  Jeg håber at få tid til at skrive om albummetsærskilt i nær fremtid. Albummet er under alle omstændigheder hermed anbefalet!

 

Ólafur Arnalds & Nils Frahm – 21:05 (fra albummet Trance Frendz, 2016)

 


Om Guldkorns­se­rien

I erken­del­sen af, at jeg ikke kan nå at skrive sær­skilt om al den gode nye musik, der løbende udkom­mer, er Guld­korns­se­rien et til­tag på Musik Mig Blidt, hvor jeg prø­ver at samle op på de stær­ke­ste styk­ker musik, jeg har opda­get i den for­gangne måned. Al den musik hvor det ville være en skam, hvis det gik din næse forbi — guld­korn. Meget af det er spl­in­ter­nyt, en del er næsten nyt og noget er lidt ældre, men altid med en for­mod­ning om, at det med stor sand­syn­lig­hed er gået din næse forbi.

Soundcloud­p­lat­for­men er valgt, fordi det tit er ste­det, hvor kunst­nere og pla­de­sel­ska­ber læg­ger musik op, før det får en offi­ciel udgi­velse. I andre til­fælde er der tale om numre, der aldrig får en offi­ciel udgivelse.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply