Guldkorn februar 2014

7 mar 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

treasure

Der er så sinds­sygt meget fedt musik der­ude, jeg gerne vil dele med jer. Aller­helst ville jeg gerne knytte en fortjent kom­men­tar til hver kunst­ner eller track, men pga. tids­nød, er det desværre ikke muligt. Jeg er kun én mand og den gode musik strøm­mer ind endeløst.

Der­for er Guld­korns­se­rien et til­tag på Musik Mig Blidt, hvor jeg prø­ver at samle op på de stær­ke­ste styk­ker musik, jeg har opda­get i den for­gangne måned. Al den musik hvor det ville være en skam, hvis det gik din næse forbi — guld­korn. Meget af det er spl­in­ter­nyt, en del er næsen nyt og noget er lidt ældre, men med en for­mod­ning om, at det med god sand­syn­lig­hed alli­ge­vel ikke er noget, du ken­der (god musik bli­ver som bekendt aldrig for gammelt).

Ligesom det var tilfældet for guldkornslisten fra januar, vil jeg fremhæve de danske guldkorn. Schultz And Forever går i en ny mere psykedelisk retning, Treefight For Sunlight er tilbage med opmuntrende solskinsmusik, My Heart The Brave er klar med en ny flot single – Meditation One, og er desuden repræsenteret endnu en gang i form af et virkelig veludført Les Gordon cover af førstesinglen Keep Me From It. NovemberDecember går Fleet Foxes i bedende med smukke vokalharmonier, mens Kill J‘s Bullet slår fast med syvtommersøm, at de har et enormt internationalt potentiale (omkvædet er jo genialt og catchy som bare f….!). Thomas Barfod er på listen med et lækkert melankolsk, dansabelt nummer, og til sidst får du en poetisk forsmag på Vi Sidder Bare Her‘s (Jørgen Leth, Mikael Simpson, Frithjof Toksvig) kommende plade Ingen Regning Til Mig.

 

 Tra­ck­li­ste:

01. Treefight For Sunlight – Come Closer
02. Highasakite – Iran
03. Highasakite  Leaving No Traces
04. Colin Caulfield (Young Man) – Make Me Feel Something (Demo)
05. Top Less – Danger Love
06. Tomas Barfod – Happy (feat. Eddie Chacon)
07. Worshyper – Calm & Haunt
08. Beat The Heart – Glebe Market
09. Schultz And Forever  – P.O.V.
10. Dnkl – Hunt
11. The Mary Onettes – Silence Is A Gun
12. Angel Olsen – White Fire
13. Posse – Shut Up
14. My Heart The Brave – Keep Me From It (Les Gordon Cover)
15. Farao – Tell A Lie
16. I Break Horses  – Denial
17. Novo Amor – From Gold
18. Spiritualized “Mississippi Space Program” – Always Forgetting With You (The Bridge Song)
19. Simian Ghost  – Echoes Of Songs (For Trish Keenan)
20. S O L O – Dreaming
21. The Family Crest – The World
22. WILD ONES – Paia
23. Mikko Joensuu – Land Of Darkness
24. Soak – Blud
25. Iberia – Everyday
26. Your Friend – Tame One
27. Marika Hackman ft. Sivu – Skin
28. Sivu Sivu – I Hold featuring Marika Hackman
29. Sam Smith – Money On My Mind
30. My Heart he BrTave  – Meditation One
31. C A T H E D R A L S – Harlem
32. Rioux – Maze1
33. Shura – Touch
34. KIll J  – Bullet
35. The Mary Onettes – Naive Dream
36. Vi Sidder Bare Her – Lytter Til Stilheden
37. A Winged Victory For The Sullen – Atomos VII

 

Opdatering: NovemberDecember har gjort mig opmærksom på, at det var en gammel version af deres sang i ovenstående playliste, så her er den officielle opdaterede version:

 

Og så bliver jeg simpelthen også nødt til at fremhæve en bestemt sang fra Sun Kil Moons (Mark Kozelek, Red House Painters) nyligt udsendte og meget personlige album Benji, der ikke var at finde på soundcloud. Mit yndlingssang herfra er den selvbiografiske og ekstremt rørende I Watched The Film The Song Remains The Same. Mark Kozelek italesætter bl.a. den melankoli, der altid har fulgt ham således: “But I discovered, I cannot shake melancholy / For 46 years now, I cannot break the spell / I’ll carry it throughout my life and probably carry it to hell.”

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply