Goodie Bag # 17: Trap!

2 mar 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

trap2

Genren med det fjollede navn “trap” slog i løbet af 2012 igennem som den nye partygenre, i hvert fald i undergrunden. Trap er en fusion mellem hiphop, edm (electronic dance music) og dub og kan især kendes på de højfrekvente kicks, snares og hi-hats, dyb, rungende bas og diverse ofte tegneserieinspirerede lydeffekter, herunder lyden af pistolskud som en tydelig reference til gangstermiljøet.

Selve navnet “trap” kommer da også oprindeligt af at føle sig “trapped” i ghettoen, hvor stoffer og våben florerer; at føle sig åndet i nakken og truet på livet af sine fjender. Siden har genren udviklet sig til også at handle penge, biler, kvinder som vi kender det fra hiphop-verdenen.

Denne Goodie Bag består af en række af mine trap favoritter. Baauer starter og runder playlisten af, men ellers finder du en masse både toneangivende og upcoming producere indenfor genren.

Artisterne er som følger:

Baauer, TNGHT, LOUDPVCK, RL Grime, Clicks & Whistles, Alex Young, Just Blaze, Aylen, Louisiana Jones, Sleepy Tom, Ezekiel, Kennedy Jones, heRobust, ETC!ETC!, DJ Snake, Ookay, ElOQ, Salva og Flosstradamus.

Gå på opdagelse på artisternes soundcloud-kontoer ved at trykke på deres navn, når nummeret spiller. Nogle af numrene kan downloades (kig efter “FREE DOWNLOAD”-teksten oppe i højre hjørne af afspilleren).

Tilbage er bare at sige PARTY ON!

 

Her i 2013 har Baauers Harlem Shake fra 2012 fået en renæssance på Youtube, hvor grupper af mennesker danser aldeles åndssvagt til nummeret. Bauuer er også booket til dette års Roskilde Festival, så der er dermed lagt i kakkelovnen til at 2013 bliver året, hvor trap helt slipper undergrunden og bliver alment kendt, i hvert fald hvis man interesserer sig lidt for, hvad der rører sig af ny musik.

Se evt. denne doku om genren for at blive lidt klogere på den:

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply