Goodbye Lisichka – Shadow Rabbits

5 jun 2015 by Søren Lund Korsgaard, 1 Comment »
goodbye lisichka

Danske Goodbye Lisichka er aktuelle med deres debut-EP Shadow Rabbits, som jeg på det varmeste kan anbefale.

Det er ikke tilfældigt, at jeg fornylig satte spotlight på bandet, da KarriereKanonen fornylig bad mig anbefale musik fra deres katalog.

Ep’ens seks sange er relativt tilgængelige i deres lyd, men er samtidigt så spækket med finter, løjerligheder, variationer i intensitet og tempo samt mangfoldighed i instrumenteringen, at det aldrig bliver kedeligt. Tværtimod er EP’en særdeles medrivende, både når det gælder de optimistiske og livsbekræftende dele af EP’ens udtryk og de mere melodisk drømmende og melankolske sange og passager. Genremæssigt er vi ovre i en udgave af alternativ folk og indie-pop, hvor bandet inkorporerer alt fra synthesizer-riffs, flotte vokalharmonier og legesyge elektroniske dippedup-lyde til håndklap, klokkespil og blæseinstrumenter. Det minder lidt om kollegaerne i Alcoholic Faith Mission herhjemme. Skuer vi udover landets grænser, aner jeg også inspiration fra franske M83 og ikke mindst Of Monsters and Men, der begge, ligesom Goodbye Leicha, mestrer en udpræget orkestral, højstemt og filmisk tilgang til henholdsvis electropop og alternativ folkpop.

Selvom niveauet generelt er højt, er det særligt From Our Window We Can Hear the Humming Trees og Tomorrow Was Just a Flock of Sequels, Dear som tager stikket helt hjem. Begge numre bygger sublimt en spænding op, som til sidst bliver forløst i en eksplosion af farver og larger than life-stemning.

Goodbye Lisichka – From Our Window We Can Hear the Humming Trees

From Our window… starter sindssygt charmerende med uhh uhh kor, glad trompet og engleagtig indie-vokal. Ca. halvvjes stopper nummeret op, tager en ordentlig indånding og sigter direkte mod stjernerne i et brag af en ernergiudlaning, hvor det minder en del om førnævnte M83, som også mestrer kunsten af lave musik til imaginære slutscener i film.

Goodbye Lisichka – Tomorrow Was Just a Flock of Sequels, Dear

Tomorrow Was Just a Flock… lægger buldrende fra land og transformerer sig halvvejs nærmest til en ny sang med ny melodi. Taktfaste klavertoner bygger bro til den nye melodi og ledsages kort efter af drømmende akustisk guitar og repeterende lyrik. Disse tre komponenter kredser blidt om hinanden, indtil de buldrende trommer vender tilbage og stemmer i sammen med en mindre hær af blæsere i et nyt klimaks af dimensioner!

Good­bye Lisi­chka – Strokes Of Luck

 

Shadow Rabbits tjener som en fornem forsmag på bandets debut-Lp’en, der udkommer i slutningen af 2015!
Lyt til hele EP’en via Spotify/WiMP herunder eller via anden foretrukken musiktjeneste her.

Koncert i København

Goodbye Lisichka spiller næste gang koncert den 19. juni på KB18 Kødboderne i København.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/795595423888925/


 

Goodbye Lisichka er:
Tobias Boelt (vokal/guitar)
Gerda Odgaard (keys/vokal)
Daniel Bonde (keys/trompet)
Jonas Graverholdt (bas)
Rune Lohse (trommer)
Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

One Comment

  1. Egegaard siger:

    Åh, det er god musik. Særpræget – men godt.

    jazzklubegegaarden.dk

Leave a Reply