Fredrik

15 feb 2011 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Fredrik er en trio (tidligere duo) fra Sverige, som det er på tide, jeg skriver lidt om. De har 2 albums i bagagen – Na Na Ni fra 2008 og Trilogi fra 2010, der er et opsamlingsalbum bestående af 3 EP’er.

Der er noget organisk og melodisk over Fredriks udtryk, som tiltaler mig. Her er et par af favoritterne fra førnævnte udgivelser.

Fredrik – Alina’s Place (Na Na Ni, 2008) (Right click to download)

02 – alina’s place

Fredrik – Omberg (Trilogi, 2010) (Right click to download)

Fredrik – Omberg

Naturen og skoven synes at være er en inspirationskilde for svenskerne. Ligesom skoven både kan virke venlig og uhyggelig og i det hele taget kontrastfyldt, maler Fredrik et lydtæppe, der veksler mellem harmonisk skønhed, krystalknitrende nordisk kulde, betryggende varme og en underliggende mystik – grænsende til det uhyggelige.

I november udgav trioen EP’en ORIGAMI, der gav smagsprøver på, hvad vi kan vente os til 29. marts, hvor det tredje fuldlængde album Flora udkommer på The Kora Records. Hvis smagsprøven herunder er en indikator for, hvad Flora vil byde på, så glæder jeg mig til at give det en lytter. Lur mig, om jeg ikke vil forsvinde i musikken – og nyde det i fulde drag.

Fredrik – White On White (ORIGAMI EP, 2010) (Right click to download)

fredrik_white-on-white

Fredrik | Homepage

Fredrik | Myspace

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply