Forss

4 apr 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Kirkemusik har en særlig smuk og højtidelig lyd. Tag bare kirkeorglet – et gigantisk og komplekst instrument med en unik lyd. Kirkekorets stemmer får tilføjet en nærmest overjordisk dimension i kirkens rum, der i sig selv skaber en massiv rumfornemmelse, når tonerne forplanter sig og giver genklang.

Svenske Eric Wahlforss, elektronisk musiker og i øvrigt én af Soundclouds grundlæggere, har ladet sig inspirere af netop kirkemusik på Ecclesia, som udkommer 12. juni. Der er jo et godt stykke tid til, så heldigvis kan du allerede nu få en fornemmelse af, hvad der er i vente. Umiddelbart er vi med nummeret Voca Nomen Tuum ovre i et univers, der minder en del om Burials mørke dubstep, men kirkekoret giver udtrykket et lidt mere menneskeligt ansigt.

Eric Wahlforss siger selv om musikken:

“To me there is something magical about choir music in particular. It is untouchable – a higher art form that I have never been able to practice myself. It has a very strong emotional impact on me in general. It is the music I regard the highest.”

Ecclesia er alle instrumenter og lyde optaget i kirken. Til den sfæriske og ambiente del af lydsiden har Eric optaget strenginstrumenter, korstemmer, kirkeorgel og ambient støj fra kirkegængere til kirkekoncerter. For at skabe en slags mosaik af himmelsk støj, blev disse elementer klippet op og reaarangeret på ny. Beats og percussion er lavet med træstykker, sten og metalobjekter – også optaget i kirken.

Udgivelsen får også et liv på iPad, idet Eric har slået sig sammen med to digitale kunstnere, Leo Lass fra Wien og CGI artist Marcel Schobel. Sammen skal de lave en app til pladen, der udvider dens univers. Brugeren bliver trukket ind i en digital verden af  ​​skulpturer og album coverart, der bliver til levende scener, man kan rejse rundt i. Rejsen vil have subtile effekter på musikken og vice versa. Lyder ret spacey!

Musik Mig Blidt glæder sig til at lytte til mere Forss, og til at høre hvordan et kirkeorgel lyder sammen med downtempo dubstep!

 

Forss | Homepage

Forss | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply