Fauxe – Ubuntu EP

17 mar 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Fauxe

Fauxe er en fyr fra Singapore, og det er sådan set det, der findes af baggrundsinfo om ham. I lighed med mange andre soveværelsesatister foretrækker Fauxe anonymiteten og at lade musikken tale for sig selv.

Han deler dermed både personligtrækket skyhed samt lydunivers med kunstnere som Holy Other, Burial og Balam Acab. Ligesom disse kunstnere gør Fauxe sig i smukke, atmosfæriske, elektroniske kompositioner med manipulerede vokaler, der bader lyden i et magisk og ofte spøgelsesagtigt skær. At lytte til Fauxe er lidt som at få et glimt af skønheden i en anden verden, der ligner vores, men hvor der hersker andre fysiske love, og hvor mørke omfavnes som en kær ven.

Jeg er faldet pladask for Fauxes EP Ubuntu, hvor særligt nummeret Thanks Ms Panda virkelig tager kejler med sit tunge beat, kælderdybe bas og ufatteligt lækre vokale detaljer. Fauxe har lavet en regulær genistreg med de dramtiske skift i tonehøjden (pitch). Melodien i sig selv har jeg haft på hjernen hele ugen, og jeg tror aldrig jeg bliver træt af den!

 

En anden favorit Fauxes fortolkning af Justin Timberlakes My Love, som her veksler mellem at være pakket ind i en blid, bølgende atmosfære og boblende beats.

 

Hør EP’en i sin helhed:


Fauxe har også et par dejlige remixes på samvittigheden. Lyt engang til hans remixes af The XX’s Angels og Coldplays Fix You:

 

Gå selv på opdagelse på Fauxes Soundcloud og Bandcamp sider, hvor der er meget mere musik. Også musik, der går i andre retninger end det, jeg her har præsenteret.

Fauxe | Soundcloud
Fauxe | Bandcamp
Fauxe | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply