Exitmusic – From Silence EP

12 okt 2011 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Den New York baserede duo Exitmusic bestående af Aleksa Palladino og Devon Church, som i øvrigt er ægtefæller, gjorde sig kort bemærket med pladen The Decline Of The West i 2007. Siden har der været stille omring duoen.

Nu har de imidlertid fået gang i musikken igen og udgav den 4. oktober EP’en The Silence på pladeselskabet Secretly Canadian. Den indeholder fire stærke numre, der giver mig gåsehud. Det er svært at sætte fingeren på præcist hvorfor. Men Palladinos stemme spiller bestemt en rolle heri. Den veksler mellem at være smuk og drømmende (The Hours) og decideret creepy og skæbnesvanger (The Sea, The Modern Age, The Silence). Men ligegyldigt om vi bevæger os i det drømmende eller mareridtsprægede univers, er det svært ikke at blive draget af Exitmusics følelsessammensatte udtryk, der rummer mange lag og rigeligt med rumklang.

Ifølge dem selv skulle EPén tematisk udforske både personligt og universelt tab – nedbrydelse af naturen og nedbrydelse af menneskelig natur. Inspirationskilderne tæller mesterlige plader som Radiohead’s Kid A, Sigur Ros’ Ágætis byrjun og Godspeed You Black Emperor.

Tre af de fire numre på EP’en kan streames herunder (The Sea kan downloades), og sidste nummer The Silence kan du høre via pastemagazine.com

Exitmusic — The Hours by DOJAGSC

“The Sea” by Exitmusic by DOJAGSC


Et par musikvideoer, der effektivt demonstrerer de to drømmende tilstande beskrevet ovenfor:

EXITMUSIC – “The Hours” from stereogum on Vimeo.

 

The Sea from EXITMUSIC on Vimeo.

 

The Silence EP kan købes her.

Den 4 år gamle The Decline Of The West kan købes via iTunes.

 

Exitmusic | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply