Emika

5 jan 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Nu var bastungt musik lige begyndt at kede mig og bli­ve en tand for­ud­si­ge­ligt. Men så kom­mer Emi­ka med sit selv­be­tit­le­de album ud af det blå og tager røven på mig!

Emi­ka er mørk bas­mu­sik, der er svært at sæt­te i bås. Det træk­ker både på dub­step fra Bri­stol og Lon­don, Ber­li­ner tech­no og en smu­le R&B.  Bas­sen er dyb og går lige i mel­lem­gul­vet. Emi­kas vokal er blid, mystisk, hvi­sken­de og sexet med veks­len­de karakter.

Emi­ka kom­po­ne­rer sexet musik på en fem­me fata­le-agtig måde. Per­fekt til før­fest opvarm­ning med rød­vin eller en læk­ker drink. Af en eller anden grund pas­ser øl ikke ind i bil­le­det her. Og dog — måske når man kom­mer hjem og sæt­ter Emi­ka på til en mor­gen­ba­jer efter en våd bytur. Eller vil star­te en efter­fest op, men fore­træk­ker noget mere til­ba­ge­læ­net cool­ness frem­for en alt for over­sty­ret lal­leg­lad hap­py go lucky vibe.

Her er et par eksemp­ler på hen­des unik­ke lyd:

 

 

Musik­vi­deo­en til det lige­så sve­di­ge num­mer Pro­fes­sio­nal Loving:

 

Her er et 25 minut­ter langt album mix, der bur­de over­be­vi­se dig:

 

Og så faldt jeg i min research også lige over den­ne nær­mest uhyg­ge­li­ge per­le, som er et slags cover, eller i føl­ge Emi­ka selv et svar-tra­ck til Can’t Sle­ep af Kryp­tic Minds.

 

 

Emi­ka | Homepage

Emi­ka | Homepage

Emi­ka | Soundcloud

Emi­ka | Spotify

Emi­ka | iTunes

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Follow Me!

Follow Me! Follow Me! Follow Me! Follow Me!