Embers – Hollow Cage

2 dec 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Videoen nedeunder efterlod mig åndeløs og drev mig med det samme til tasterne, så jeg kunne dele det med dig derude bag skærmen. Men først lidt om bandet bag videoen.

Embers er et firemands band fra Manchester, der spiller post rock lignende musik, med inspiration fra filmmusik-komponister som Hans Zimmer, Brian Eno og John Murphy samt nyere bands som Sigur Rós, Arcade Fire og Radiohead. Indtil videre har bandet kun udgivet nogle singler, hvor udtrykket har været i den støjende ende af skalaen, mens det nye nummer, Hollow Cage i videoen nedeunder, er mere ren i lyden. Jeg foretrækker denne renere lyd, hvor de mange lag i musikken træder tydeligere frem.

Hollow Cage er en 7-minutters følelsesmæssig berusende oplevelse, hvor Embers får hjælp af en cellist, violinist og to korpiger. Nummeret starter med blide, langstrakte ambiente toner, der langsomt bygger op til en majestætisk afslutning med dundrende trommer, hvinende guitarer og klagende vokaler. Instrumenter og sangstemmer smelter til sidst sammen i et meget mættet lydbillede, der er noget af det smukkeste og mest intense, jeg har hørt i år.

Nummeret er filmet og optaget live i et sparsomt belyst Manchester kloster. Udover at det bidrager til en stemningsfuld video, passer kirkens storladne rumklang perfekt til bandets himmelstormende lyd. Jeg håber, at bandet vil overveje at optage mere af deres musik i lignende rammer.

Embers – Hollow Cage from Embers on Vimeo.

 

Bandet har været så generøse at lægge denne fantastiske liveversion-optagelse af Hollow Cage på deres Soundcloud til fri download. Oven i købet i en højkvalitets- 108 mb wav fil!

 

Embers | Homepage

Embers | Soundcloud

Embers | Facebook

Embers | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply