Eksklusiv Premiere: The Divers – The Beach (video)

14 maj 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

dviers

Det er mig en glæde at kunne præsentere The Divers’ video til nummeret The Beach, duoens første single fra et kommende debutalbum, der vil udkomme på 12″ vinyl senere på året.

Videoen er optaget udenfor Los Angeles ved Big Sur, hvor Santa Lucia-bjergene dramatisk rejser sig op af Stillehavet. Forsanger Benjamin Kongsted var for nyligt i Los Angeles for at opsøge sin far, som han aldrig havde set eller hørt fra. Optagelserne til videoen bærer derfor præg af en bevæget ung mand, der er i midt at udrede sin fortid og er ved at finde sig selv til rette med sin historie.

 

The Beach er samtidig åbningsnummeret på den fremragende EP, Music Matters, som jeg før har haft oppe at vende på bloggen. Dengang brugte jeg ordene cool”, “gro­ovy” og “80’er-pop” til at beskrive bandets lyd. Det samme kan man sige om The Beach, men i forhold til EP’ens øvrige numre er der dog her skruet lidt ned for cool-faktoren og op for sårbarhedsfaktoren.

Apropos kølighed er jeg helt vild med den måde The Divers generelt formår at tilføre noget melankoli, der bløder køligheden op. Hvis coolness kan repræsenteres symbolsk af solbriller, så er de i The Divers vippet op i håret eller placeret i skjortelommen fremfor at skærme øjnene, således at det coole ikke står i vejen for et følelsesmæssigt nærvær.

Forsanger Benjamin Kongsteds dybe, mørke og dvæ­lende vokal rummer netop både coolness og melankoli, og har dermed en indbygget flertydighed i sin klang, som jeg finder spændende.

Hvis du gik glip af EP’en kan du streame den herunder.

 

The Divers | Facebook
The Divers | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply