Duoen OWMI overbeviser på funky, sjælfuld debutsingle

4 nov 2018 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

OWMI er en ny københavnsk duo, hvis debutsingle Slipping i den grad overbeviser mig om, at de er et navn, man bør holde øje med!

Lyden er svær at sætte i genrebås, men funky som bare fanden er det i hvert fald! Som min far ville sige; det svinger!

Guitar- og bas-riffene lyner derudaf i tæt symfoni med et varieret arsenal af velvalgte synthlyde, mens rytmerne trækker på inspiration fra Øst-Afrika og Brasilien og skaber dynamik gennem en vekselvirkning mellem lækkert flow, off-beat-rytmer og rytmiske forskydninger. Den flerstemmige mandevokal er sjælfuld og lækker og taler både til hofterne og hjertet.

Derudover drysses der små detaljer ind i lydbilledet som metalliske kæderasle-lyde, fløjten, en kort improviseret klaverpassage samt forførende fransk kvindevokal-sample.

Balancen mellem håndspillede instrumenter og elektronisk bagtæppe er perfekt. I det hele taget er produktionen vellykket med tilpas seperation mellem alle elementer til at identificere de mange nuancer og lag i musikken. Det vil du lægge mærke til, hvis du læner dig frem, kniber øjnene sammen og lytter fokuseret. Du kan selvfølgelig også bare læne dig tilbage og nyde helheden. Værsgo!

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply