Dumbo Gets Mad – Elephants At The Door

26 aug 2011 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Husker du scenen i Disney’s tegnefilmsklasikker Dumbo, hvor Dumbo hallucinerer og ser dansende, syngende og lyserøde elefanter? Dumbo Gets Mad har taget navn fra dette syretrip, og det høres tydeligt på pladen Elephants At The Door, der rummer adskillige skæve indslag.

Dumbo Gets Mad er én fyr fra Italien, hvis man ser bort fra, at hans kæreste synger på nogle af numrene. Inspirationskilderne tæller Bibio, Gonjasufi, Flying Lotus, The Radio Dept, The United States of America, Ash Ra Tempel og CaptainBeefheart.

Pladen er fuld af gode vibes på gammeldags manér. Der er brugt oldschool udstyr som analoge synthetizers og kasettebåndoptagere, og det syrede og skæve finder blandt andet sted i form af kobjælder, boblemaskiner, en vild skrigen i bagrunden samt en nærmest impulsiv timing. Nogle gange lyder det næsten som en jam session, fordi det emmer så meget af spilleglæde og groovyness. Læg blandt andet mærke til saxofonen, der kommer ind fra siden i starten af Plummy Tale eller det pludselige “elefant trut” midt i Sleeping Over.

Nu har jeg efterhånden hørt albummet igennem mange gange og det bliver kun bedre og bedre. Og heldigvis, for det er vanedannende stof det her!

Lyt engang til mine favoritter:

Dumbo Gets Mad – Eclectic Prawn by Bad Panda Records
Dumbo Gets Mad – Why Try? by Bad Panda Records

Dumbo Gets Mad – Marmelade Kids by Bad Panda Records

Dumbo Gets Mad – Plumy Tale by Bad Panda Records

 

Lyt til hele pladen i sin fulde længde herunder. Du kan også downloade hele pladen gratis via Bad Panda Records her. Det koster kun et Twittter tweet eller Facebook like.

Hvis du sværger til vinyl kan pladen erhverves i formatet her.
Dumbo Gets Mad – Elephants At The Door by Bad Panda Records

Dumbo Gets Mad | Facebook

Dumbo Gets Mad | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply