Death Valley Sleepers

27 jan 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Københavnske Death Valley Sleepers spiller psykedelisk, drømmende støjrock med poppede melodier.

Inspirationen kommer fra den amerikanske modkultur, psych’ens udskejelser, såvel som støjrockens fandenivoldskhed. Bandet beskriver sig selv således: “En fest i døgndrift, der opløser realiteter og truer med evig opløsning og forfald. En følelse af at være urørlig, ung og fri. Høj på ‘kærligheds drugs’ dag efter dag.”

Det psykedeliske bliver bl.a. hjulpet på vej af eksotiske instrumtner som sitar og tambura samt effekter, der er kørt baglæns.

Death Valley Sleepers trækker også på old school break beats samt 90’er-bølgen med bands som fx Primal Scream, Jesus And Mary Chain og The Stone Roses. Og ja, danske The Raveonettes synes også nærliggende at nævne i denne sammenhæng. I hvert fald er det musikalske udtryk ikke langt fra de danske kollegaer.

Bandets sangskriver Tobias Winberg udtrykker: ”Jeg elsker 60’ernes Beat-bevægelse, derfor bestræber jeg mig på, som dengang, at skrive meget simple og fængende melodier samt vers og omkvæd. Der kan være noget meget friskt og dejlig naivt over et nummer på 2-3 minutter. Den sound og de lydkulisser, de skabte dengang, er en stor inspirationskilde for mig.”

Og dét kan mærkes, når man lytter til den kommende selvbetitlede plades 10 numre, der er fulde af liv og eskapisme. Det er musik, der løfter stemningen og skaber en følelse af, at det hele måske ikke er så kompliceret, som det syntes for et øjeblik siden.

LP’en Death Valley Sleepers er ude d. 2. april. Skriv datoen i kalenderen, skiven kan varmt anbefales!

Smagsprøver her:

 

Your Face In The Skies:

 

Death Valley Sleepers | Facebook

Death Valley Sleepers | Myspace

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply