De Underjordiske

18 mar 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

de underjordiske5

De Underjordiske kalder de sig. Det lugter allerede på navnet af undergrundsmusik, af mørke og af mystik. Og navnet synes allerede velvalgt, når man kaster et blik på debutsinglens titel samt den dertilhørende b-sides titel – Trold og Under Skyggernes Kniv hedder de.

At bandnavnet lever op til mine forudanelser bliver bekræftet, da jeg trykker play. Lyrikken beskæftiger sig med emner som frigørelse, kærlighed og spiritualitet, som bliver sat ind i en mytologisk kontekst. Bandet flirter heftigt med et hedensk univers på disse to første sange – både på den musikalske front og den måde, de præsenterer sig selv visuelt.

de underjordiske343

Tekstuniverset er samtidigt umiskendeligt psykedelisk i kraft af lyriske referencer til åndelighed, hvilket fint understøttes af især Trolds tunge udtryk, det flotte broderende twang-guitarspil og de repetitive dronesøgende strukturer. Det virker tilsammen mildt hypnotiserende på lytteren.

De Underjordiske har base i København og består af Sangeren Peter Kure, der imponerer mig med en charmerende gavflapagtig måde at synge på og Bengtsen-brødrene Kristian og Andreas, men de tre får hjælp af Thomas Brandt på trommer og Christian Vind Skibdal på bas, der til dagligt spiller i to andre københavnske bands – The Woken Trees og The Wands.

De Underjordiske – Trold

 

De Underjordiske – Under Skyggernes Kniv

 

Sanger Peter Kure og Bengtsen-brødrene Kristian og Andreas udgør fra deres base i København kernen i bandet. De får hjælp af Thomas Brandt på trommer og Christian Vind Skibdal på bas, der til dagligt spiller i to andre københavnske bands – The Woken Trees og The Wands.

Trold udkom som 10″ vinyl den 3. marts på det københavnske pladeselskab Levitation Records. Den varsler De Underjordiskes kommende debutplade, der ventes færdig sidst i 2014. Singlen Trold og b-siden Under Skyggernes Kniv findes også på Spotify, WiMP, iTunes osv.

Fang bandet rundet i landet på følgende datoer:

17.04.14 · Kulisselageret, Horsens, m/Get Your Gun
18.04.14 · Radar, Aarhus, m/Get Your Gun
2x.04.14 · Copenhagen Psych Fest, Stengade, København

Related Posts with Thumbnails

Tags:

Leave a Reply