Daughter

26 jan 2013 by Stinus, No Comments »

Daughter

Gæsteindlæg: Stinus Kirkeskov

Trioen Daughter har for mig betydet rigtig meget. Ikke kun musikalsk, hvor jeg synes de er noget af det ypperste indiefolk/folkrock der findes, men også personligt har de præget mig. Derfor er det med meget stor glæde, at jeg opdagede at de lige nu har udgivet singlen Smother med B-siden Run.

Mit første møde med dem var på Roskilde Festivalen 2012 på intimscenen Gloria. En scene, der klædte dem forfærdeligt godt med sit lave loft, nærhed til bandet og flotte performancekunstinstallation med lys og projektor. Stedet var tilpas lille til, at man som publikum fik lov til at stå tæt og opleve melankolien brede sig. Helt klart en af mine bedste koncerter på det års Roskilde, og der var ellers mange om buddet.

Og siden da er kærligheden til Elena Tonra (sangerinde og guitarist), Igor Haefeli (guitarist) og Remi Aguilella (trommer) bare vokset og vokset.

Elena startede med at være alene om projektet, men hurtigt fik hun fat i vennerne Igor og Remi, og udgivelsen af deres første EP His Young Heart (april 2011) var en realitet. En EP der primært var meget forsagt og folket med sangen Landfill som knudepunkt.

Hurtigt fulgte The Wild Youth (oktober 2011) der bød på lidt mere vildskab og gåsehudsfremkaldende crescendo, hvor nøglenumret Youth virkelig viste, hvilket potentiale London gruppen har.

Nu har bandet så signet med det meget anerkendte label 4AD (andre markante bands i stalden: The National, Bon Iver, Deerhunter og Grimes). Så man kan roligt sige, at de tre ydmyge englændere er kommet i fint selskab. Heldigvis er deres musikalske niveau også i verdensklasse, og det demonstrerer de igen på singlen Smother og B siden Run. Udtrykket er ikke meget anderledes end på de to foregående EP’er, hvilket ikke gør noget, for hvorfor ændre på noget, der fungerer eminent i forvejen.

 

Daughters første fuldlængde album If You Leave udkommer den 30. marts, og jeg glæder mig umådeligt!

Som om det ikke var nok, så gæster trioen også København nærmere bestemt Lille Vega den 10 april. Lige præcis den dato vil jeg med sikkerhed befinde mig inde på Lille Vegas beskidte gulv, og endnu engang nyde melankolien brede sig blandt de fremmødte. Kunne jo være at du også kom til midnatsmessen. Jeg vil hvert fald anbefale dig det.

 

Daughter | Homepage
Daughter | Facebook
Daughter | Spotify
Daughter | Soundcloud
Daughter | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply