Danmarkspremiere: Feel Freeze udgiver ny livsbekræftende, alternativ pop-banger!

15 aug 2018 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Feel Freeze, som er en duo bestående af Raymonde Gaunoux og Mathias Vinther Lilholt, lægger an til at udgive deres kommende andet album Feathers and Scars med den spritnye single Let Go!, som jeg i dag har fornøjelsen af at have dansk premiere på!

Sangen er særdeles livsbekræftende både i sit lyriske indhold og sprudlende omkvæd. Det er en sang, der tåler at blive sat på repeat, og jeg kan sagtens forestille mig, at den ville fungere glimrende på festanlægget, såvel som i ørebøfferne på farten. Den måde sangen fusionerer kommerciel, dansabel poplyd med noget udefinerbart alternativt er jeg ret pjattet med. Måske er det den måde melankolien gennemsyrer stykkerne mellem omkvædene, det smukke “rullende” klaver, eller det smukke, drømmende instrumentale mellemstykke. I hvert fald synes jeg, at singlen har en spændende lyd, og pladeselskabets beskrivelse af sangen som et musikalsk møde mellem The xx, Röyksopp, ANOHNI, MJ og The Flaming Lips er rimelig spot on.

En del af æren for lydæstetikken tilfalder Lasse Lyngbo (Vinnie Who, Lydmor, White Pony) og Troels Damgaard-Holm (First Hate, Blaue Blume, Bisse), som har produceret singlen, såvel som resten af albummet i samarbejde med Feel Freeze.

Lyt selv her:

 

Feel Freeze fortæller om singlens lyrik:

“”Let Go!” handler om at give slip på det man har allermest kær for at få det tifold igen. Nogle gange skal man sætte sine elskede fri for at de kan få vinger – og for at man måske kan mødes igen på den anden side. Let Go! handler om at føle sig lost og ikke ane hvor man er eller hvor man er på vej hen. Den handler om at smide kompasset væk, give slip på forestillingen om det perfekte og i stedet erkende, at selvom du godt kan arbejde dig i en bestemt retning, så er det ude af dine hænder at afgøre, hvor du ender. Sangen handler også om at give slip på kasser og kategorier og bryde grænser ned for hvad man kan være, hvor man kan være og hvor man kan tage hen. At give slip på forestillinger om og forventninger til hvilke køn, der hører til hvilke kroppe, hvilke seksualiter der hører til hvilke mennesker, og hvilke kroppe der kan begære hvilke kroppe.”

 

Let Go! er anden singlen fra det kommende album. Første singlen Bridge To Your Heart lover lige så godt for det kommende album med dens mere melankolske islæt, hvor man også kan høre inspiration fra Sigur Rós og Kavinsky:

 

Feel Freeze er signet på det svenske label Icons Creating Evil Art, der udgiver Feathers & Scars. Feel Freeze har turneret i Danmark, Europa og Asien, fået radio-airplay på BBC Radio 2, BBC Radio 6 Music, DR P3, DR P6BEAT, supportet Thomas Dybdahl (N) samt Cymbals Eat Guitars (US) og er lovprist i medier som GAFFA (DK), Politiken (DK), The Line of Best Fit (UK), Nordic by Nature (DE), Circuit Sweet (UK) og mange flere.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,

Leave a Reply