Conner Youngblood

25 dec 2010 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

For ikke så lang tid siden modtog jeg en sang i min dropbox som overraskede mig. Den indeholder både en hyggelig banjo og noget der minder om dubstep! Say what? Ja, ikke ligefrem to ting der plejer at gå hånd i hånd, vel?

Men alligevel fungerer nummeret Monsters forbløffende godt. Rytmen er nærmest slæbende, en wobble lignende bas skaber yderligere struktur og banjoen smyger sig dansende ind og ud mellem nodernes hoveder, halse og faner.

Conner Youngblood – Monsters (Right click to download)

Jeg besluttede at lytte til, hvad denne Conner Youngblood fra Dallas, Texas og studerende på Yale University ellers havde syslet med. Jeg fandt ud af, at dette dubbede nummer indtil videre ser ud til at være en engangsforestilling. Banjoen dukker dog ofte op i Youngbloods musik. Men vi har også at gøre med en kunstner, der både ynder at spille på andre underfundige instrumenter som charango, ukulele og mere almindelige som piano og guitar.

Men lad os komme til videre til nogle flere konkrete eksempler på hans musik.

Thunderhead er et nummer, der starter med hypnotisk ukulele (tror jeg) fingerspil, og halvvejs skifter fuldstændig karakter. Ukulelen stopper pludselig, Youngblood tager et åndedrag, og reflekterende pianospil sætter ind. Og så kommer Youngbloods stemme – indfølt, ærlig og ligeledes reflekterende.

Hver gang jeg lytter til det her nummer, ville jeg ønske, at anden del varede længere tid. Det kalder på- og fortjener at udfolde sig som et selvstændigt nummer. Hører du Conner Youngblood?

Conner Youngblood – The Thunderhead (Download)

På nummeret Girl Hair viser Youngblood, at han også har talent for at strikke musik sammen med mange lag i form af især forskelligartede strengeinstrumenter  Der tilføjet mere rumklang til vokalen, hvilket gør stemningen mere sfærisk – og det kan vi (læs: jeg) godt li’ her i butikken!

Conner Youngblood – Girl Hair (Download)

Sidste nummer jeg vil præsenterer dig for er Color Blind (I Swear), som jeg ikke vil sige så meget om, udover at det også er ret fedt.

Conner Youngblood – Color Blind (I Swear) (Download)

Conner Youngbloods lyd varierer rimelig meget fra nummer til nummer – også mere end de udvalgte numre i dette indlæg demonstrerer (tjek hans Soundcloud for at høre mere). Han leger med- og blander forskellige genrer og bruger stemmen på forskellige måder. Det tyder på, at han stadig er ved at finde sit personlige udtryk, og viser samtidigt at hans talent er mangesidigt og kan gå i flere retninger.

Generelt synes jeg, at teksterne fungerer ret godt. Normalt lægger jeg hverken stor vægt på eller er særlig opmærksom på ordene i sange. Mine ører er mere indrettede til at tune sig ind på klange, harmonier og stemninger. Men her blev min opmærksomhed alligevel af en eller anden grund rettet mod teksternes univers. På mig virker de både følsomme, melankolske, og dvælende detaljeorienterede. Med andre ord: De bevæger mig og virker vedkommende.

Jeg vil gerne høre din mening om teksterne derude? Er du enig?

Conner Youngblood | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply