CHVRCHES

30 okt 2012 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

I løbet af de første 15 sekunder af CHVRCHES’ The Mother We Share, vidste jeg, at jeg ville få melodien på hjernen. Efter at have voldspillet nummeret et par dage kan jeg konstatere, at jeg ligefrem nyder at have den på hjernen, hvilket sker sjældent.

Men lad mig starte et andet sted. Jeg har et anstrengt forhold til poppede radiohits. Mange af dem har i min optik en irriterende cheesy, skinger eller flødebolleagtig vokal og går bevidst efter laveste fællesnævner både i tekst og produktion. Snakker vi dance-orienteret festmusik ala den man kan høre på The Voice Radio er den omtalte skingerhed endnu mere dominerende.

Der bliver selvfølgelig også spillet en del udmærkede pophits, men selv disse begynder at gå mig på nerverne på et eller andet tidspunkt, uden jeg helt kan finde på andre forklaringer, end at de simpelt hen bare ikke tåler de mange rotationer, uden at den oprindelige magi og tiltrækningskraft transformeres til en mæthedsfornemmelse.

Nu er genren pop jo retfærdigvis en meget flydende og udefinerbar størrelse. Selv bruger jeg betegnelsen, hvis der er noget genkendeligt og dermed lettilgængeligt ved musikken. Men hvis vi karakteriserer pop som den musik, der er mest “pop”ulær, afslører ovenstående, at popgenren egentlig ikke er min kop te.

Jeg er dog overbevist om, at min generelle holdning til popgenren ville ændre sig drastisk, hvis pop på de kommercielle radiostationer oftere lød mere som skotske CHVRCHES (tidligere Churches).

Jeg har nemlig overordentlig svært ved at forestille mig, at jeg bliver træt af at nynne de to melodier, skotterne indtil nu har lagt online. Men det vil tiden vise.

CHVRCHES bevæger sig indenfor elektro-synth poppen og deler træk med svenske The Knife, Purity Ring, Robyn, M83 og Alphabeat herhjemme. Så hvis du kan lide et eller flere af disse, er der stor sandsynlighed for, at du også vil kunne lide CHVRCHES.

Bandets tre medlemmer har før været medlemmer af andre bands (bl.a. Aereogramme, The Unwinding Hours, Blue Sky Archives, The Twilight Sad). Det er altså ikke uerfarne kræfter vi har at gøre med, og det lyder da også, som om bandet kan deres virkemidler til fingerspidserne. Nok snak – lyt:

 

Hvor The Mother We Share er til den blide side har Lies har et hårdere og mørkere synth-udtryk. Ved 54 sekunders mærket var jeg solgt.

CHVRCHES | Facebook

CHVRCHES | Soundcloud

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply