9Mary

27 mar 2013 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

9Mary 2

9Mary er kunstnernavnet for 18-19-årige Flo Morrissey, en singer-songwriter fra London, hvis musik virkelig har grebet mig om hjertet.  Navnet “9Mary” har hun taget fra en fotoserie af Adi Da Samraj, der tilsyneladende er en af hendes inspirationskilder.

Når man lytter til hendes rene og modne sangstemme, slår det en, hvor naturligt det lyder. Musikken flyder fra 9Mary så naturligt, at man nemt kunne forestille sig, at det også lød sådan allerførste gang, hun samlede en guitar op eller satte sig ved klaveret og stemte i. Jeg vil tro, at det er sådan råt talent lyder. Lidt som en rå udgave af Lana Del Ray.

Samtlige sange, der er tilgængelige online bærer vidnesbyrd om dette talent. Her får du det seneste originale nummer, If You Can’t Love This All Goes Away, der var det første nummer, jeg hørte, og som fik hårene til at rejse sig i nakken på mig.

 

Videoen til  If You Can’t Love This All Goes Away er instrueret og klippet af Flo selv og filmet af hendes 13-årige søster Millie Morrissey.

 

Her er et par andre originale sange af 9Mary, der rammer samme følelsesrige nerve:

Den sidste, Show Me, er fra 2010, hvor Flo altså kun var 15-16 år. Svært at fatte! Show Me er fra en EP’en Fear No More, som tilsyneladende er taget ned fra nettet igen. Jeg kan i hvert fald ikke finde den. Men det ser ud til, at de samme sange kan findes på en gammel Myspace profil: http://www.myspace.com/flomorrissey

9Mary er inspireret af kunstnere som Jeff Buckley, Devendra Banhart, Antony Hegarty (Antony and the Johnsons), Vincent Gallo, Leonard Cohen, CocoRosie og Billie Holiday. Man kan sagtens spore disse store kunstere i 9Mary’s musik, og hun har da også lavet nogle vidunderlige coverversioner af mange af dem. Her er et udvalg:

Du kan selv gå på opdagelse i flere smukke covers på Youtube eller Vimeo.

I slutningen af sidste år udgav 9Mary også en virkelig skøn EP med titlen 4 songs in French. Jeg forstår ikke fransk, men sangene er lige nemme at nyde af den grund. To af sangene er originale mens Ça plane pour moi og L’amour est Bleu er coverversioner. Fik jeg nævnt, at EP’en er gratis!?

 

Samlet set er 9Mary’s materiale ganske imponerende og som jeg ser det, ligger intet til hindring for, at hun kan erobre hele verden med det nærvær og den personlighed hun kanaliserer over i sine sange.

9Mary | Facebook
9Mary | Soundcloud
9Mary | Bandcamp
9Mary | Tumblr
9Mary | Vimeo
9Mary | Myspace

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply