Yukihiro Takahashi

26 feb 2010 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Yukihiro Takahashi er en japansk pioner indenfor elektronisk musik, som jeg faldt over efter at have været en tur forbi Lali Punas hjemmeside, hvor der stod at forsanger Valerie Trebeljahr havde samarbejdet med ham på to sange på hans seneste album . Jeg kan godt lide Lali Puna, så dette for mig ukendte – men seje navn blev jeg nødt til at tjekke nærmere ud.

Det viser sig, at vi har at gøre med en yderst produktiv herre,  idet det seneste album “Page by Page” fra 2009 er hans toogtyvende soloalbum! Og hans musik er slet ikke så ringe! (Man er vel jyde…) Hans musiske udtryk har selvsagt udviklet sig meget i løbet af årene, men de seneste udspil er netop i familie med Lali Puna og andre indietronica-agtige kunstnere som The Notwist og danske People Press Play.

Sangen The Words herunder er featuring Amiina fra Island  og har en dejlig melankolsk tone som virkelig tryllebinder. Takahashi synger selv på nummeret – på engelsk og med tydelig japansk accent. I starten generede det mig lidt, men efter et par gennemlyt synes jeg egentlig, det er meget charmerende. Det hjælper også på det, at teksten fanger med dens bittersøde nærmest barnligt ærlige poesi omhandlende ulykkelig kærlighed.

Yukihiro Takahashis myspace kan du lytte til flere sange, hvilket jeg selvfølgelig kraftigt vil anbefale!

Yukihiro Takahashi – The Words

[audio:http://www.musikmigblidt.dk/wp-content/uploads/2010/02/The-Words1.mp3|titles=The Words]
Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

Leave a Reply