Virgin Suicide + TÅRN

1 mar 2017 by Niels Christian Juul Dejgaard, No Comments »

Kulturhovedstaden er åbnet, med alt hvad det fører med sig. I den anledning vil vi her på bloggen løbende guide dig til nogle af de bedste musikalske oplevelser i Århus i løbet af året. Fredag d. 03/03 er der specielt én begivenhed, der har fanget vores opmærksomhed.

Virgin Suicide + TÅRN

Københavnerkvintetten Virgin Suicide og de fremadstormende fyre fra TÅRN er taget på en miniturné sammen. Fredag aften står det skønne spillested Radar på Godsbanen i Århus for skud.
Begge bands har et album lige om hjørnet, og har i den senere tid smidt om sig med singles. Virgin Suicide er som en drømmende, ulykkeligt forelsket teenager. De har en lyd a la The Smiths, og indrømmer også gerne, at de henter megen af deres inspiration fra den tidlige britpopscene. TÅRN holder sig mere i nutiden, synger på dansk og har mere konkrete, jordnære tekster. Musikalsk er de ikke ligeså adskillelige. Begge bands har udgivet en plade fyldt med up-tempo numre, svævende ballader og rigtig, rigtig gode riffs.

Begge navne har også fået masser af omtale her på sitet. Allerede i 2012 skrev vi om Virgin Suicides første single, og tilbage i 2014 satte vi også fokus på TÅRN. Der er sket meget siden. Begge har udgivet deres første album, begge er også godt i gang med plade nummer to. Det bliver derfor spændende at se noget af det materiale afprøvet live.

Specielt Virgin Suicides nyeste single, Twistor Space, har plaget mine naboer de sidste par dage. Det er svært, ikke at høre gode gamle Oasis i det sublime guitarriff. Du kan lytte til singlen her:

 

TÅRN har på deres seneste single, Du tror, du ser, kastet sig ud i en upbeat 80’er affære. De slipper rigtig fint afsted med det, og som altid er deres tekster virkelig en klasse for sig.

 

Det hele foregår fredag d. 3 marts aften klokken 20.00 på Radar. Du kan tilmelde dig begivenheden her: https://www.facebook.com/events/175932859533236/

Bor du på Fyn eller i Københavnsområdet kan du fange de to band på miniturnéen disse datoer:

2. marts: Posten, Odense: https://www.facebook.com/events/562637003924598/

4. marts: Lille Vega, Kbh: https://www.facebook.com/events/1111979545546904/

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply