Thy Music Collective & LYDTAET indtager Heineken Stardome

24 sep 2015 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

stardome

Der er noget, der ulmer rent musikalsk i Nordjylland! Først blev det progressive Thy Music Collective etableret og nu begynder endnu et musikalsk kollektiv at sætte sit aftryk på musiklandskabet i DK – De kalder sig Lydtaet!

De har holdt nogle succesfulde og velbesøgte events i Aalborg, men nu er det minsandten blevet Københavns tur. I dag kl. 17 indtager Lydtaet således i samarbejde med Thy Music Collective den nyopførte pop-up dome Heineken Stardome i Søndermarken. Det er endda gratis! Facebook-eventet finder du her: https://www.facebook.com/events/1479765569013215/

Her vil bands fra begge lejre blive showcaset. De er: Hollow Hollow, Farveblind, Spring & I, This Is You, DRENGEBANDE, Magnolia Shoals og STRANGLR. 

Der er noget for en hver smag må man sige. Farveblind er LYDTAETs nyeste skud. Musikken er en blanding af det elektroniske og det organiske, og at dømme efter de første liveanmeldelser samt det energiske onlinemateriale er sandsynligheden for en helstøbt, sanselig audiovisuel oplevelse stor!

 

Hollow Hollow tager arven op fra VETO og placerer komfortabelt i spændfeltet mellem rock og elektronisk. Power-electro-rock kunne man kalde det.

 

Spring & I er en pigeduo, der gør sig bemærket med minmialelektroniske virkemidler og poetisk tostemmighed.

 

This Is You spiller alter­na­tiv indierock med fængende, mørke melodier.

 

DRENGEBANDE havde jeg på min playliste for maj/juni, og det var ingen en tilfældighed. En virkelig fin og lytteværdig EP KOM TIL BYEN har været uden siden slut-juni. Drivkraften bag DRENGEBANDE er forsanger og sangskriver THOMSE ,og han dyrker et lyrisk post-poppet C.V. Jørgensen-agtigt univers krydret med drømmende guitarklange. Produktionen fra producerpar Mads Brinch og Bjarke Porsmose (halvdelen af bandet 4 Guys From The Future og for Mads Brinchs vedkommende tidligere producer for bl.a. Mellemblond og Schultz & Forever) er dynamisk og skaber en god balance mellem albummets mange instrumenter. Des mere jeg lytter til EP’en, des mere gror det på mig!

 

Magnolia Shoals var på min liste over 15 danske up-and-coming bands, du skal holde øje med i 2015, og har siden udgivet et solidt indierockalbum, der går The Tin­der­sti­cks, Inter­pol og The National i bedene.

Her er nummeret Riddle No. 9 fra debutalbummet Tenants i akustisk Køkken Session:

 

STRANGLR’s udtryk er svævende, atmosfærisk og båret af synthesizer og falset-vokal. Musikken lader dig blive ført væk på en sky af sarte farver.

 

Et udvalg af Lydtaet-kunsntere har i øvrigt kreeret dette effektive rework af Disclosure ft. Sam Smiths’ Latch:

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply