Rosenkrantz & Gyldenstjerne

26 mar 2012 by Søren Lund Korsgaard, 2 Comments »

Jeg har modtaget en regulær musikalsk perle fra den nordvestjyske duo Rosenkrantz & Gyldenstjerne, som også er aktuelle på Det Elektriske Barometer med samme perle.

Perlen hedder Tiddlers, er mixet af Brian Batz fra Sleep Party People og er et indie-folk nummer med sang og guitar, sang og perkussion. Inpirationskilderne er bl.a. Elliot Smith og Simon & Garfunkel. Rosenkrantz & Gyldenstjerne lader sig også generelt inspirere af naturens billeder og filmauteurs.

Man kunne fremhæve mange postitive ting ved Tiddlers, men den måde, duoens vokaler harmonerer sammen, er lige i øjet. Og så kan jeg rigtig godt lide den instrumentale udvikling. Der bygges op, bygges ned og op igen. Til sidst bliver lydbilledet tættere og mere storslået. Læg f.eks. mærke til den buldrende tromme i sidste tredjedel.

Lyt til singlen på repeat her:

 

Rosenkrantz & Gyldenstjernes borgerlige navne er Niels Christian og Roar. De skriver deres numre som et korrenspondance hjemmeprojekt, og indspiller det selv i deres studie på en gård, der ligger i et naturreservat ved den nordvestlige kyst.

Hvis Tiddlers siger noget som helst om, hvad vi kan vente os i fremtiden af Rosenkrantz & Gyldenstjerne, så har duoen fra nu af min absolutte opmærksomhed!

 

Rosenkrantz & Gyldenstjerne | Facebook

Rosenkrantz & Gyldenstjerne | Soundcloud

Rosenkrantz & Gyldenstjerne | Bandcamp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,

2 Comments

  1. Nana siger:

    Dejligt! Hvor er jeg glad for, at jeg lige faldt over din blog… Nu skal der lyttes!

  2. admin siger:

    Lyt løs! :)

Leave a Reply