Rival Consoles – Sonne (EP)

22 sep 2014 by Søren Lund Korsgaard, 1 Comment »

rival consoles

Rival Consoles er ude med en ny EP med titlen Sonne, der er fuld af elektroniske perler af den slags som føles meget levende. Som om tonerne bogstavelig talt er ladet med elektricitet og fuld af små lysende gnister, der rislende og konstant bryder ud mellem de flader og teksturer, der møder hinanden. Man kan næsten se det for sig, hvis man lukker øjnene.

I lighed med kunstnere jeg før har dækket her på bloggen som Kiasmos, Jon Hopkins og Max Cooper, dyrker engelske Rival Consoles (Ryan Lee West) et meget organisk og detaljerigt lydunivers, hvor det minimalistiske går hånd i hånd med det kuldegysfrembringende majestætiske.

EP’en indeholder 6 numre på knap 30 minutter samlet. Her er et par eksempler:

 

Her er den fulde EP via Spotift/WiMP:

  

 

For dig som ikke kendte til Rival Consoles i forvejen, lad os lige gå lidt tilbage i Rival Consoles’ bagkatalog. Her vil jeg fremhæve EP’en Odyssey fra 2013, som også har denne – for elektronisk musik – meget varme, runde, analoge lyd. Her er to numre fra EP’en:

Rival Consoles – Odyssey

Rival Consoles – Voyager

 

Den meget dansable I Left The Party fra LP’en Kid Velo (2011) har altid gjort mig i godt humør. Dens legesyge melodi bliver først foldet helt ud 2/3 dele henne i nummeret, hvor nummeret stiger og stiger intensitet med en utrolig let og lækker synth.

 

Til sidst får du det knitrende og blødt indpakkede remix af SpringerParkers Libretto, hvor Ryan Lee West bl.a. har tilføjet guitar:

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

One Comment

  1. […] Rival Consoles – Voyager via Musik Mig Blidt […]

Leave a Reply