Premiere: Hør Blå Minders smukke og melankolske debutsingle ‘For Hende’

24 mar 2017 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »


Foto: Stephanie Levassor

Blå Minder har rødder i København, og trækker især inspiration fra singer songwriting, post-punk og jazz. I dag kan Musik Mig Blidt både premiere bandets første single og den dertilhørende musikvideo! Nummeret For Hende er første smagsprøve fra Blå Minders debutalbum, som udkommer i sommeren 2017.

Siden bandet sendte nummeret til mig for lidt over en måned siden, har jeg hørt nummeret intenst både i Musik Mig Blidt-hulen og på farten, og har talrige gange taget mig selv i at nynne den smukke melodi for mig selv og i nogle tilfælde også højt. Det skyldes måske, at når omkvædet falder, er effekten berusende. Der er noget forløsende ved det, som bryder det blå univers med noget lyst og håbefuldt, både på det lyriske og det musikalske plan. Lyt selv:

 

Det er også en dobbelthed, som bandet selv er bevidst om. Sanger, sangskriver og bandleder Anna Lind fortæller:

“Alle har et blåt minde. Og alle kender den stærke stemme fra håbet. I Blå Minders verden bliver temaet tab til et spændstigt og poetisk melodiunivers, der virker sært lindrende på os, der lytter. Når man dykker ned i det blå – og til tider sorte – kommer der erkendelser og følelser, som forstærker båndet til den, man har mistet. Vi håber, at dem, der lytter til vores sange, mærker, at vi er mange sammen i det blå.”

Beskrivelsen vidner om et band, som kender deres egne virkemidler, og som ved hvad de gerne vil udtrykke. For det rammer meget godt, det følelsesregister, jeg gennemgår, når jeg lytter til For Hende. Anna Linds nærværende vokals klang rammer en melankolsk streng i mig. Godt hjulpet på vej af drømmende kor og hele instrumenteringen, der bæres af afdæmpet jazzet rytmesektion samt refleksionsindbydende klaver og guitar. Og så er der alligevel noget håbefuldt og lyst og let ved nummeret, særligt i det dragende og i strukturen repetitive omkvæd, som jeg har svært ved at definere bedre, end Anna Lind gjorde i citatet.

Denne fine single er som sagt taget fra Blå Minders kommende debutalbum, der udkommer senere på året, og som jeg, ikke overraskende, ser frem til. Det er indspillet i samarbejde med Jan Rørdam og med Jørgen Knub på mix og master.

Blå Minder er grundlagt af sanger og sangskriver Anna Lind i samarbejde med bandets guitarist Rasmus Prik og med i truppen er bassist Asger Mahnecke, trommeslager Pelle Fabæch Nielsen og Sara Lind på kor og synthesizer.

 

 

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply