Premiere: Excelsior udgiver video til den nyeste single ‘Argo’

1 jun 2017 by Sasja Melgaard Lassen, No Comments »

Vi har her på Musikmigblidt fået æren af at præsentere Excelsiors nye video til singlen Argo. Argo er tredjesinglen fra Excelsiors debut-EP Superimposed, der udkom d. 12. maj 2017 gennem pladeselskabet Antiphonics, der bl.a. også har signet Masasolo og Quick Quick Obey. Excelsoir er Anja T. Lahrmanns soloprojekt, hvor hun er gået mere i dybden med den elektroniske computer-producerede musik.

Anja T. Lahrmann er nok bedst kendt som frontkvinden i Ice Cream Cathedral, men bevæger sig nu i en mere elektronisk avant-garde retning, der er præget af minimalisme og nogle mere jazzede elementer. Samtidig er Anjas smukke og klare vokal med til at fortælle fine historier gennem sangene, hvilket bliver tydeligt gennem de minimalistiske produktioner.

Videoen til tredjesinglen Argo udforsker spændingen mellem at miste sig selv og den menneskelige længsel efter overnaturlige evner. I begyndelsen af videoen høres en stemme, der taler et ukendt sprog. Det kunne lyde som en trolddom eller en del af noget spirituelt, hvilket er med til at sætte den lidt mystiske og overtroiske ramme for videoen. Videoen til Argo fortolker nemlig det kabbalistiske ritual “Golem”, hvori en androgyn karakter forsøger at skabe en perfekt version af sig selv i en sanselig tilstand mellem drøm og virkelighed. Argo bæres af Anjas tydelige vokal, og der er et fedt grundbeat i nummeret, der suppleres af elektroniske synth-lyde. I løbet af nummeret tilføjes flere effekter, som giver en fed opbygning, der slutter på toppen.

I videoen ser vi en person, der kæmper for at slippe fri, af de reb der binder ham. Først ligger han på jorden, hvorefter han rejser sig. I oprejst figur kaster han støv på jorden, hvoraf “det perfekte selv” skabes. Da det nyskabte menneske åbner munden, ligger en seddel med ordet “homonculus” på tungen, hvilket er latinsk for “kunstigt fremstillet lille menneske”. Det lille menneske er altså en perfekt udgave af selvet, men på samme tid et kunstigt og overnaturligt menneske, der måske kun er til stede i drømmen. Rebene kunne symbolisere et menneske bundet af samfundets normer, der derfor må skabe en ny og mere perfekt udgave af sig selv for at slippe fri.

Med denne video viser Anja T. Lahrmann, at Excelsior udforsker grænsen mellem virkelighed og fiktion, og fortæller historier, der reflekterer over vores samfund i dag. Alt dette gør hun på den fineste måde med hendes smukke vokal og elektroniske minimalisme.

Hele Superimposed-EP’en kan høres her:

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply