Palace Winter giver koncert i forbindelse med udgivelsen af flot andet album

18 maj 2018 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

I forbindelse med deres flotte, nyligt udkomne album, Nowadays, spiller Palace Winter i aften, fredag d. 18 maj koncert i Pumpehuset (få billetter). Hermed en opfordring til at købe billet, hvis du kan nå det, inden der er udsolgt!

Palace Winter er et band, som Musik Mig Blidt i lang tid har haft et godt øje til og har fulgt tæt i en årrække. Det er altid sjovt at følge et band vokse fra at være et talentfuldt undergrundsband til et relativt stort internationalt anerkendt navn, som tilfældet er med Palace Winter i dag. Specielt når man selv har en lille bitte aktie i at have været med til at udbrede kendskabet til bandet. Musik Mig Blidt var nemlig et af de første medier overhovedet, der fik øje på Palace Winter. Det skete, da de første gang i juli 2014 var på min guldkornsliste med deres energiske førstesingle Time Machine. Det samme skete et par måneder efter med duoens anden single Woke In The Night, the Phone Was Ringing, som jeg kaldte “en lækker, tilbagelænet, men også majestætisk sang, der bekræfter, at duoen er et navn, man gør klogt i at holde øje med fremover!”

Så begejstret var jeg, at jeg både pegede på Palace Winter til at være blandt de danske upcoming bands, man skulle holde øje med i 2015 og samme år udvalgte dem til at spille til “Musik Mig Blidt præsenterer vol. 2” på Kulturstationen i Vanløse, hvor de gav en fantastisk koncert! Det var i øvrigt bandets første liveoptræden (hvilket igen er lidt sjovt at tænke på, når de i aften opgraderer til et næsten udsolgt Pumpehuset).

Siden er det kun gået fremad for bandet, kan man vist roligt sige. Året efter spillede de bl.a. på Roskilde Festival og har de senere år kun samlet mere og mere omtale og hype  – især i udlandet via store musikmedier som BBC Radio 6 Music, KEXP, KCRW, The Guardian, NME, The Line of Best Fit, New York Times, m.fl. Det nye albums episke førstesingle Take Shelter blev endda lovprist af selveste sir Elton John i hans program “Rocket Hour” på Beats 1.

Nowadays udkom d. 4. maj. I pressemeddelsen bliver det beskrevet som “et album, der beskæftiger sig med den menneskelige tilstand, dødelighed og udfordringerne ved at være til stede i en verden fuld af distraktioner. Albummet maler et mangfoldigt lydbillede, der veksler mellem skrøbelige ballader, høj-energiske, stikkende guitarlinjer, tårnhøje og atmosfæriske synths samt insisterende beats.”

Den beskrivelse kan jeg godt blåstemple. Albummet rummer også på flere numre smukke strygertemaer (spillet af den svenske violinist, Pelle Appelin), som sammen med de storladne og atmosfæriske synths tilføjer en filmisk og næsten romantisk dimension til duoens udtryk.

Palace Winter har med andre ord til fulde indfriet det store potentiale, jeg så i dem tilbage i 2014! Så gør dig selv en tjeneste og fang dem til koncerten i aften eller alternativt til Midsommer Festival d. 15. – 17. juni i Præstø. Og hvis du ikke har hørt det nye album endnu, så giv det et spin (gerne i en bil, hvis du har sådan en)!

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply