Ny single fra Old Amica efter 2 ½ års pause

19 feb 2017 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Den svenske lofi-duo Old Amica er en gammel Musik Mig Blidt favorit. Vi skrev første gang om bandet, da de udgav deres drømmende debut Debris i foråret 2012:

Old Amica

 

Året efter udkom EP’en The Burning Dot pt. 1, som igen fik en omtale med på vejen:

Old Amica – The Burning Dot pt.1

 

Og i 2014 fandt sangen Old Oaken Pond vej til Guldkornlisten i marts:

Guldkorn marts 2014

Duoen udgav deres seneste album Drone and Hum i 2014, der var et instrumental-album, og ellers har der været stilhed omkring bandet. Men nu er de tilbage med singlen Condensation, og det er et glædeligt genhør med den drømmende, sfæriske lofi, man kender fra bagkataloget.

Det nye nummer Condensation bygger langsomt op fra den behagelige akustiske guitar, der næsten minder om José Gonzalez, en anden svensker, med et godt øre til lækre akustiske arrangementer. Så kommer de fløjlsbløde vokaler på, og det gamle klaver, der tilføjer sangen noget tekstur, noget organisk, noget næsten mærkbart. Klaveret kører i en repetitiv rytme, som giver nummeret en nærmest tranceagtig tiltrækning.

Langsomt men sikkert sniger der sig noget elektronisk ind i sangen. I starten ligger det helt i baggrunden og får kun lov til at komme til syne i sprækkerne, men efter fire minutter bryder det igennem og giver nummeret lys som solens stråler, der bryder igennem skyerne. Her samles de mange lag til en enhed, og nummeret når sit klimaks, inden det fader ud. Nummeret slutter på den anden side af seks minutter, men det tænker man slet ikke over, fordi mens man lytter til nummeret, mister man nærmest fornemmelsen af tid og rum. Man driver bare ind i nummerets behagelige sfære.

 

Musikvideoen til nummeret er lavet af gammel Super 8 videofilm, som det ene bandmedlem, Johan, fandt i en gammel kasse, da han besøgte sit barndomshjem over julen. Det er filmet af Johans afdøde far, da han første gang ankom til Sverige i 1970’erne.

Old Amica – Condensation from oldamica on Vimeo.

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,

Leave a Reply