Maskinvåd – Dukkefører (single)

28 apr 2014 by Søren Lund Korsgaard, No Comments »

Maskinvåd

Bandet med det spøjse navn Maskinvåd har jeg før sat fokus på, da jeg anbefalede at fange dem til Uhørt festival sidste år. Nu er de klar med en ny single Dukkefører, der varmer op til bandets andet album. Nummeret emmer af kådhed og optimisme og udgør dermed et fint bud på, hvad du skal have i ørerne mens det spirende forår går sin sejrsgang.

I Maskinvåds kreative værksted er de centrale kræfter sangskriverparret Mathias W. Kjeldsen og Peter Skibsted, og sammen formår de at skabe et skævt og interessant dansksproget univers.

Dukkefører beskriver i følge bandet selv tankeløsheden ved en fuldstændig forførelse – og netop foråret kan i den grad forføre i al dens smittende livsbekræftende natur, og det er den ene af grundene til at den skal på dit forårssoundtrack. Tjek bare begyndelsen på nummeret, som lyder:

Kastanjen er sprunget ud / og vilde blomster hænger ud i natten.

Forførelsen har dog også sin bagside, når man i ren kådhed glemmer forårets omskiftelighed, især i forhold til vejret, som kan skifte fra sommertendenser til vinterkulde på meget kort tid! Og den skuffelse, det medfører er til at tage at føle på i Maskinvåds tekstunivers:

Jeg slår ud med hånden / og tager sokkerne på
Ansigt til ansigt / med den rene undergang.

 

Udover at lyrikken vækker associationer til foråret, så er selve stemningen i leveringen og melodien også en energisk, lys størrelse, der påvirker humøret i positiv retning.

Genremæssigt bevæger Maskinvåd sig indenfor alternativ rock, der flirter kraftigt med poprockgenrens virkemidler fra 80’erne og f.eks. ikke er bleg for at tage en halvcorny saxofon i brug. Bandet skriver selv, at de er inspireret af 80’er koryfæer som Steffen Brandt, David Bowie og David Byrne, og især Brandt og TV2 synes jeg tydeligt kan godt spores i lydbilledet, såvel som i lyrikkens karakter.

Dukkefører er lavet i samarbejde med producer Mads Brinch (4 Guys From The Future, Schulz And Forever, Mellemblond mfl.), som også producerer Maskinvåds andet album, der udkommer til September.

I mellemtiden kan du downloade Dukkefører (tryk på downloadpilen oppe i højre hjørne) eller fange Maskinvåd, når giver koncert den 3. maj kl. 16.30 i Musikhusets Lille Sal i forbindelse med SPOT-festival.

Eller du kan tjekke mere Maskinvåd ud på streamingtjenester som Spotify eller WiMP, hvor den groovy sang Olieflod f.eks. kan findes:

 

Maskinvåd | Facebook

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply