Eksklusivt lyt: To nye sange fra Boho Dancer

4 apr 2013 by Søren Lund Korsgaard, 2 Comments »

boho-551x550

Boho Dancers nye album Gemini udkommer mandag den 8. april, og jeg har fået æren af, at præsentere Musik Mig Blidts læsere for to nye sange fra albummet inden da helt eksklusivt. Noget, jeg er meget glad for at få muligheden for!

Jeg har smugelyttet til albummet, som indeholder i alt 11 sange, og jeg kan godt afsløre, at det er et stærkt album, der vinder ved genlyt. Dermed indfrier trioen de forventninger, som er opbygget til dem siden de vandt P3’s KarriereKanonen i 2011 og udgav EP’en Furry Skin i 2012, der kastede en pris for ”Best Alternative Act” til Underground Music Awards af sig.

Den folkede udtryk på en nordisk klangbund, som var kendetegnet ved Furry Skin er intakt. Ida Wenøes overbevisende vokal er ligeledes stadig ner­ven i musik­ken med dens effektive veks­len mel­lem sårbar­hed og kraftfuldhed – og indimellem også decideret vildskab.

Det kan man f.eks. høre på den ene sang, jeg har fået lov at afsløre, Waiting On A Summer (Never To Come), som efter min mening indeholder alle tre karaktertræk i løbet af de lidt over fem minutter, den varer.

Boho Dancer – Waiting On A Summer (Never To Come)

Waiting On A Summer (Never To Come)

Ida fortæller om sangens tilblivelse:

“Sangen blev til en meget kold vinterdag, og naturligvis var længslen mod sommerens varme stråler ret presserende. Kong Vinter havde lagt sine klamme isende hænder på min krop og jeg søgte mod sangskrivningens trøst ved et flygel på Engelsholm højskole, hvor sneen havde afskåret mig fra resten af verden. Det var mørkt, og jeg var mørk.

Sangen handler om udlængsel og vemod, om utilstrækkelighed og lammelse. Det er det eneste nummer, jeg har skrevet på klaver, som vi har brugt live i Boho Dancer, og det er efterhånden ret gammelt, men jeg er vild med den styrke og galskab den har. Jeg har virkelig mulighed for at brede mig helt ud sammen med de enkle dunkle akkorder der for mig kan lede tankerne hen på et Nick Cave’sk univers.”

 

Det andet nummer, jeg har fået lov at præsentere med titlen The Clerck, er en rørende, neddæmpet affære, som har en ret specielt funktion og effekt live – noget jeg var så heldig at opleve, da Boho Dancer spillede på Ideal Bar for nogle måneder siden. Læs nedenfor for at blive klogere.

Boho Dancer – The Clerck

The Clerk

Ida forklarer om sangen:

“Den kære clerk der systematiserer dit væsen. Trækker tæppet væk under dig og siger: Sådan her er du! Jeg har altid haft det lidt svært ved, at andre skulle gøre sig kloge på mig, jeg har tit følt, at jeg er blevet angrebet, når folk har sagt sin mening om mig i den tro, at de kender mig. Men når man lige graver lidt under lagene i denne sang, må man jo spørge sig selv hos hvem, problemet ligger? Er det hos beskueren eller det beskuede menneske og dets egen selvopfattelse?

For i virkeligheden handler det om accept, det handler om at være god nok, og til sidst i sangen krænger jeg da også mit lille hjerte ud, jeg flår det op og leger med dobbeltbetydningen af “like me” – “ligesom mig” og spørgsmålet “do you like me” – “kan du lide mig?”, en ting vi har brugt live til at bryde væggen mellem os og publikum. Jeg går ud blandt publikum til tonerne af stakato strygebas og guitar og synger uden mikrofon. Det kan virke ret provokerende på nogle folk, da man bryder deres intimitetsfærer – men det er også hensigten. Boho Dancer er ikke blevet sat på denne jord for at pakke tingene ind i cellofan med lyserødt bånd.  Jeg har endnu ikke prøvet at folk siger “noooo” til mit “do you like me?”, men jeg venter stadigvæk på det sker engang.”

 

Til Idas spørgsmål “do you like me” har jeg et meget klart svar: Ja, for helvede!

 

Fang bandet live på deres forårsturné:

02.05 – Slagelse Musikhus, Slagelse
05.05 – Templet, Lyngby (m/ HighasaKite)
08.05 – BETA, København
16.05 – Radar, Aarhus
17.05 – Huset, Aalborg
18.05 – Posten, Odense

 

Boho Dan­cer | Homepage
Boho Dan­cer | Facebook
Boho Dan­cer | Soundcloud
Boho Dancer | Spotify
Boho Dancer | Wimp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , ,

2 Comments

  1. Nana siger:

    Skønt! Der er lidt P.J. Harvey over hendes fine stemme. Soft P.J. Harvey måske :) Vildt lækkert!

  2. […] Hør “Wai­ting On A Sum­mer (Never To Come)” og “The Clerck” hos Musik Mig Blidt. […]

Leave a Reply