Ben Howard – Burgh Island EP

28 dec 2012 by Søren Lund Korsgaard, 2 Comments »

Ben-Howard-3-Copy

Englænderen Ben Howard tonede frem på min radar, da han i år blev nomineret til den prestigefyldte Mercury Prize for det singer-songwriter folkede debutalbum Every Kingdom. Nu er han aktuel med en ny EP med titlen The Burgh Island, som jeg med glæde har lyttet en del til de sidste par uger.

EP’en er relativt mørk og melankolsk sammenlignet med debutalbummet. Det er samtidigt en samling sange med høj melodisk kvalitet, hvis lydunivers har en udpræget hypnotisk karakter, der drager dig ind og lukker sig om dig. Du forsvinder med andre ord væk på dejlig eskapistisk vis.

Skal jeg vælge to numre ud, er det for mig Oats In The Water og titelsangen Burgh Island, der gør mest indtryk. Førstnævntes guitarriff er på én gang suspensefyldt og rytmisk set af den slags, der egner sig godt til landevejen, mens Howards vokal dirrer af intensitet. Burgh Island er i sin første halvdel mere ambient i udtrykket og guitaren bliver brugt til at skabe en bund af klangflader. Senere skifter Ben Howard til fingerspillet guitarspil og Monica Heldals smukke luftige vokal gør sin entre, mens en taktfast tromme langsomt fader ind og bygger op til et lækkert mættet lydbillede.

Alt i alt er jeg meget begejstret for den retning Ben Howard er gået i på denne EP, og jeg håber han forsætter i samme spor på sit næste fuldlængde album.

 

Ben Howard | Homepage

Ben Howard | Facebook

Ben Howard | Spotify

Ben Howard | Wimp

Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , ,

2 Comments

  1. Er fuldt ud enig i at det er spændende og høre den lidt mørkere tone fra Ben Howard på hans nye Ep. Btw. er jeg stor fan af din blog. Syntes du gør det rigtig godt.

    Kig evt. forbi min nystartede blog http://www.heardbyme.com
    Jeg har endda tilføjet dig min blogroll, da jeg syntes du fortjener et link :-)

  2. admin siger:

    Hej Hans, tak for din kommentar! :) Også fin blog du har startet! :) Jeg gengælder tjenesten med at tilføje dig til min blogroll ditto ;)

Leave a Reply